Nr 5. Ansvarighetstesen – introduktion

Detta är ett försök att i videopratans form presentera en av de bärande tankarna i boken ”Existentiell livssyn – kristen tro”. De utvecklas och fördjupas i bokens längsta kapitel som har rubriken ”Ansvar och flykt” (kapitel 2). Denna videoprata är något av ett test. Är det möjligt att i denna form göra korta sammanfattningar och utläggningar kring den mera tidlösa problematik som är i fokus i boken ”Existentiell livssyn – kristen tro?” Det är en fråga jag ska fundera över de närmsta veckorna. ”Ansvarighetstesen” finns som tes 2 i sammanställningen ”Sex teser” som finns som en rubrik i menyraden under bilden i blogghuvudet. Videopratan kom på plats på YouTube den 21 februari 2011.

Om Carl Gustaf Olofsson

I am born in 1948 and living in Småland in the south of Sweden. I am writer and webbmaker. I have earned my living as postman, now retired. Now I am earning som extra money by working with wood - look at www.specialsagat.se. I am member in the Swedish Humanist Federation - Humanisterna - since 2010
Detta inlägg publicerades i Existentiell livssyn, Sex teser, Teologi och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nr 5. Ansvarighetstesen – introduktion

  1. Rebella undrar skriver:

    Teorier om människans mentala utveckling hör, i min världsbild, hemma inom psykologin. Jag ser innehållet i denna prata som en psykologisk teori. Jag undrar vad psykologerna säger om du presenterar dina tankar för dem. Om den går att relatera till existerande teorier om människors växande och mognade som människor och/eller forskningsdata.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s