Video

När jag startade ”Gustafs videoblogg” hösten 2010 var det tänkt att den primärt skulle innehålla videoprator. Men efterhand har det blivit en tyngdpunkt på vanliga textbloggar. Det har därför en längre tid varit påkallat med en sammanställning av videomaterialet så att den intresserade lätt kan hitta.
Uppdaterad 27 januari 2019. 

 

Panelsamtal

Behöver vi nya sätt att tänka. Ett samtal om jordens framtid.
Oktober 2018.  

Det var i det närmaste full i Hörsalen tio minuter innan det började.

Panelsamtalet ägde rum i Hörsalen på Kulturhuset i Stockholm tisdagen den 9 oktober 2018. Jag var den i särklass minst kända i panelen. De övriga var Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik, Pella Larsdotter Thiel, ordförande i svenska omställningsrörelsen, och Therese Uddenfeldt, författare, lärare och kulturjournalist. Arrangemanget var initierat av Humanisterna och genomfördes i nära samarbete med Forum Debatt. Ulf Gustafsson, förbundssekreterare i Humanisterna, var moderator. Intresset var långt över alla förväntningar. När det körde igång var det fullt i Hörsalen, 430 personer. Juridik och missförstånd gjorde att den tilltänkta videoinspelningen av Humanisterna stoppades. Den dokumentation som finns är en livevideo inspelad med mobiltelefon på stativ av Kulturhuset och en dålig ljudinspelning gjord från publikplats med mobiltelefon. Den ljudfil som spelades in över ljudanläggningen försvann tyvärr.
Länk till livevideo.
Länk till podfil.
Man kan läsa mer om paneldeltagarna på en särskild sida!
Om arrangemanget på Forum Debatts webb.
Så länge Facebookeventet ligger kvar så kan även där läsa om arrangemanget och få en bild av intresset.
Om man är nyfiken på hur arrangemanget tog form så kan man läsa om det i blogg Nr 109.

 

Seminarie/föredrag/föreläsning

Bortom det övernaturliga.
Oktober 2017.

En teologisk heldagskonferens på Teologiska Högskolan i Stockholm den 16 oktober 2017. Jag höll en av fyra föreläsningar. Rubrik: Ansvar och flykt. Om synd och nåd bortom det materiella och det övernaturliga”. Teologiska Högskolan Stockholm, THS, har bytt namn till Enskilda Högskolan Stockholm, EHS. Föreläsningen finns också som text i två delar. Se blogg Nr 92 och Nr 93.

Program.
Övriga föreläsningar på video.
Podfiler – samtliga föreläsningar.

 

Seminariet ”Sekulär andlighet – finns den?”.
Mars 2013

Seminariet hölls den 27 mars 2013 på ABF Sveavägen i Stockholm och arrangerades av Humanisterna Stockholm i samarbete med ABF. Föredrag på ca 50 min av Carl Gustaf Olofsson. Sören Holst, kärnfysiker och aktiv i Humanisterna Stockholm, är moderator och samtalspartner. Videon, som är 1 tim och 32 minuter, tar slut 5 minuter innan seminariet är slut. Hela seminariet finns också i en podfil – där finns även de avslutande 5 minuterna. I  blogg Nr 41 finns lite kringinformation. Där finns även manuset till föredraget, dels som pdf-fil och dels som webbdokument.

Videon publicerades den 30 mars 2013 på ett privat Youtubekonto – Carl-Oscar Alsén. Den 8 juli publicerades den på Humanisterna Sveriges Youtubekonto. Den 7 mars 2014 så har videolänken nedan ändrats till Humanisterna Sverige. Fram till den 7 mars har videon sammanlagt öppnats något över 500 ggr, 399 ggr på gamla adressen och 109 på nya.     

Debatt.

Finns Gud?
Augusti 2011

Adventkyrkan i Kalmar den 27 augusti 2011. Debatt/samtal mellan Carl Gustaf Olofsson och pastor Vesa Annala. 15-minutersregeln för färska konton på Youtube innebär att det finns 8 snuttar med en sammanlagd tid på 2 timmar. Nedan länk till en 54 minutersvideo med båda inledningarna som ligger på ett annat youtubekonto. Lite information om arrangemanget och länkar till samtliga 15-minutersklipp finns i blogg Nr 7.  Där är samtalet med publiken med.

Jesu uppståndelse – historisk händelse eller passionsdrama
December 2011. 

Adventkyrkan i Kalmar den 10 december 2011. Debatt/samtal mellan Carl Gustaf Olofsson och pastor Vesa Annala. 99 minuter. I bloggen om arrangemanget finns mer information.

Videoprator

Om Humanisterna och tro på Gud” 1.11.2010 (5 min)
Om förnuft visavi rationellt/logiskt tänkande” 5.11.2010 (5:40 min)
Om Richard Dawkins syn på religion och religiositet” 25.11.2010 (13:40 min)
En fråga om otro till professor Mattias Martinson” 7.12.2010 (7:40 min)
Ansvarighetstesen – introduktion” 21.2.2011 (9 min)
Livets Ord” 22.8.2011 (13:50 min)
Om ärkebiskop Wejryds snäva gudsperspektiv” 17.9.2011 (7:20 min)
Debatt om Jesu uppståndelse i Kalmar den 10 december” 22.9.2011 (8:40 min)

Övrigt

Därför är jag medlem i Humanisterna” Ett appeltal på Kalmarhumanisternas årsmöte i februari 2012. (4 minuter)

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s