Information

Här finns lite enkel grundinformation. I den mån det är påkallat så fylls den på efterhand.

Kommentarer:
I slutet på varje sida finns en funktion där man kan skriva kommentarer. Dessa är modererade, dvs att de måste godkännas innan de kommer in. Det är tyvärr enda sättet att hålla hyfsad kvalitet. I kommentarsdelen finns också möjlighet att fylla i uppgifter så att man via mail får veta när det kommer nya kommentarer.

Debatt:
Ett koncept för längre kvalificerade debattinlägg har efterhand tagit form. Se den debatt med Mattias Martinson med utgångspunkt från videoprata nr 4. Inläggen som har sin upprinnelse i denna videoprata har sedan ”4:an Debatt (nr)” i rubriken. Man ser då direkt vad som har föranlett debatten och genom siffran inom parantes ser man vilken ordning inläggen publicerats. De kategoriseras sedan under såväl Debatt som Ämne.

YouTube:
Videopratorna ligger på YouTube. YouTube-sidan heter ”Gustafs videoprator”.Adressen till ”Gustafs videoprator” på YouTube är: http://www.youtube.com/user/buggegustaf?feature=mhum

Prenumerera:
Man kan prenumerera på videobloggen via den funktion som kallas ”feeds” i Internet Explorer och kanaler i Firefox och på Google. Under Meta i menyraden till höger så klickar man på ”Inlägg via RSS”. Där kan man prenumerera på feeds (eller kanaler).Om man använder Internet Explorer öppnas en dialogruta där det efter en liten text om feeds finns tre klickbara alternativ. Jag rekommenderar att man väljer ”Prenumerera på denna feed” och sedan i den dialogruta som då öppnas klicka på ”Prenumerera”. Klart. Prenumerationen finns nu under fliken ”feeds” i Favoriter i Internet Explorer.Om man använder Firefox öppnas en dialogruta där det kort och gott står: Prenumerera på den här kanalen med ”Aktiva bokmärken”. ”Aktiva bokmärken” står som förval, vilket rekommenderas. Klicka på knappen ”Prenumerera”Videobloggen läggs då i bokmärkeslisten med namnet ”Gustafs videoblogg” och en feedikon. Om man klickar på ikonen ser man direkt läget på bloggen. De olästa har en feed-ikon och de lästa har den blå wordpress.com-ikonen i form av ett ”w”. Man kan där också välja att öppna alla inläggen i seperata flikar.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s